2019 Ylöjärvi/Kangasala/Lempäälä, kesätapahtuma

Salosen Hannu otti vuosikokouksessa (toukokuu, Lahti) puheeksi mahdollisuuden järjestellä kesätapahtumaa Pirkanmaan maisemiin. Markku Jylhäsalo tarjoutui natiivina pirkanmaalaisena edustamaan hallitusta järjestelyissä. 

Tilaisuuden rakenteeksi muodostui seuraavankaltainen, varsin onnistuneeksi osoittautunut kombo:

  • Tavataan Ylöjärvellä Teivon raviradalla järjestettävillä Restauranta-rompepäivillä
  • Ajetaan sieltä Kangasalan Mobiliaan, jossa sattumalta (!) samaan aikaan Volvo-kerhon kokoontuminen
  • Ajetaan sieltä Lempäälän Vaihmalan hoviin, jossa syödään hyvässä seurassa.

Letkaan sopi tulla ja siitä poistua kullekin sopivassa vaiheessa. Osa saapui Mobiliaan ja osa poistui ennen Lempäälää, joten joustavalle järjestelylle tuntui olevan tilausta.

Fonectan ja Ilmatieteen laitoksen säätiedotteet ennustelivat edellisellä viikolla surkeaa säätä, mutta onneksi juuri nyt tällä kertaa ennusteet eivät aivan kohdanneet toteuman kanssa. Lauantaipäivä oli poutainen, joskaan ei erityisen lämmin. Pyyhkimiä ei tarvittu itse tapahtuman aikana.

Innokkaimmat saapuivat Teivon raviradalle jo ysiksi. Vaikka perinteinen RR eli Restauranta -rompetori onkin ainakin myyjien lukumäärässä laskien pienentynyt huomattavasti takavuosien Pikkolan koulun päivistä, oli hyvää tavaraa tarjolla halvalla, jos kuka sellaista sattui löytämään. 

Raviradalta lähdettiin komeassa 12 auton letkassa kunniakierroksen ja kuulutusten myötä. Saattueemme ei jäänyt huomiotta.

Ylöjärveltä suunnattiin Kangasalle mm. Tampereen rantatunnelia hyödyntäen. Mobilian parkkiksella oli varattu parkkialuetta ja nurmimaata yhdistyksemme tarpeisiin. Kerhon biffaamien kahvipullien lisäksi oli mahdollisuus tutustua automuseoon ja paikalla olleisiin volvokerholaisten vaunuihin. Olihan siellä pari kerhon toistaiseksi välttänyttä hienoa Pyhimystäkin. Toisaalta oli myös jäseniä, jotka olivat saapuneet ei-Pyhimysvolvoilla. Nyt laskettiin jo muhkea 16 Pyhimysvolvon esiintymä.

Avattiin siinä samalla myös jäsentuotteiden myyntiä ja aika hyvinhän noita meni kaupaksi.

Seuraavaksi lähdettiin n. 60 kilometrin taipaleelle kohti Lempäälää. Koska Pyhimyksellä on kiva kurvailla vallankin letkassa, ei menty kaikkein suorinta saatikka nopeinta reittiä. Tekniikka pelasi niin että kaikki pääsivät onnellisesti perille Vaihmalan hoviin, vaikka tankille joku näyttikin välillä poikkeavan. Kalustomme herätti myös Hovissa ilmeisesti häitä juhlimassa olleen juhlaväen kiinnostusta, mikä on aina mukava havaita.

Maittavan appeen jälkeen kerhoväki erkani suuntiinsa; on tämä mukavaa väkeä ja hieno harrastus.

Teksti: Vesa Koskinen

Kuvat: Vesa ja Hanna Koskinen, Jaakko Saransalmi, Markku Jylhäsalo

Osallistujien rintakuvia