2022 Talvipäivä Kangasalla

Talvipäivä Kangasalla, tuo pimeän vuodenajan V-vitamiinipilleri.

Ennätyspitkältä tuntuneen välivuoden jälkeen tapahtumakalenteriamme piristi taas yhteistapahtuma Volvokerhon kanssa, paikkana tutusti Kangasalan Mobilia. Tammikuun loppuun ajoittuva tapahtuma häiritsee kivasti harrastajien talviunta.

Kerhojen jäsenille jaetaan tuttuun tapaan kahvi- ja pullakupongit Mobilian sisätilamahdollisuudella. Juonikas kuuluu molempiin kerhoihin ja kuittaa kahdet sumpit. 

Itse seurasin sääennusteita ahkerasti edeltävällä viikolla. Säätila kun määrittelee osallistumisvaunua. Aamulla oli sen verran kuiva keli että päätettiin pojan kanssa lähteä Duettilla, vaikka ennusteen mukaan keli ehkä kostuisikin iltaa kohden. Valtteri-nimistä lumimyräkkääkin lupailivat. Ehkä ehditään alta pois ennenkuin paha alkaa, kuten kävikin. Tarkistukset: öljyä on, hihna sopivan kireällä, pahvinpala nokalla, nestepinnat ok, nastapyörät alla ja kännyt ladattu. Auton akkukin oli muistettu latailla ja talvikoeajo suorittaa jo viikolla. 

Vaikka kuinka oltiin olevinamme ajoissa niin paikalla oli jo runsaasti meitäkin virkeämpiä kerholaisia kääntäessämme Mobilian parkkialueelle. Osa oli viran puolesta ohjaamassa ja lippuja jakamassa, mistä heille kiitokset!

Autokuntia paikalla kävi joitakin kymmeniä, kuuskytluvulta Duettini lisäksi Markun P1800 ja ainakin kaksi Amazonia. Pääpaino tuntui olevan 80-90 -lukulaisissa. Pyhimyskerholaisia nähtiin virallisesti kahdeksan. Klassikko-lehden toimittajakin käväisi vaunuja kuvaamassa. 

Tuuli saa pienenkin pakkasen tuntumaan kylmemmältä, eikä pirkanmaalainen tuuli ole poikkeus. Huppu täydentää pyhimyspipoa. Urheasti porukka viihtyy pihalla, vaihdetaan kuulumisia ja vähän tavaraakin. Tilausta kohtaamiselle on. Todetaan mm. että talvitapahtumassa kuuluukin vähän palella. Ja Mobilian museopuolellahan voi aina lämmitellä. 

Vesa K, 29.1.2022

Harrastevaunun mahdollinen talvipyörien puute voi luoda osallistumishaasteen; tältä osinhan museorekisteröidytkään harrasteautot eivät ole vastaavassa erityisasemassa kuin ne olivat ennen vuoden 2020 lakimuutosta.

No, arkiautolla eli tylsikselläkin on onneksi tervetullut osallistumaan. Jopa ei-Volvolla.