2022 Lahti, vuosikokous ja Classic Motorshow

P1800
1800S
1800ES

SUUNNITTELU

Kahden välivuoden jälkeen päästiin taas framille kaltaistemme kanssa. Hallituksen järjestelytoimikunta aloitti esittelyautojen kartoittamisella ja osastosuunnitelmalla. Messukokemusta omaava Pekka johti alueen suunnittelun ja toteutuksen materiaaleineen päivineen. Lopputuloshan oli tyrmäävän onnistunut. Panostettiin mm. valaistukseen, matotukseen ja isoon julisteseinään. 

Jo edelliseltä kerralta tuttu kolmen mallin setti oli hyväksi todettu ja sillä taas lähdettiin. Yhteydenottokierroksen lopputulos näytti tältä: 

  • P1800, Jari ja Risto Hyvärinen
  • 1800S, Seppo Pohjonen
  • 1800ES, Matti Kauppila

JÄNNITYSTÄKIN

Matin ES aiheutti lisälyöntejä; B20 laukesi pari viikkoa ennen näyttelyä. No kun motivaatio ja kaveripiiri on kunnossa niin taashan tuo oli kunnossa jopa muutama päivä ennen perjantain sisäänajoa. 

MESSUPÄIVÄT 

Osasto koottiin perjantaipäivän aikana talkoovoimin. Pykääminen meni Pekan johdolla suunnitelmien mukaan ja komea kattaushan siitä tulikin. Tietenkin.

Kahden päivän päivystys meni sekin oikein hyvässä hengessä, kerhokamaakin myytiin jonkin verran ja väkeä kävi osastolla mukavasti. Rannekkeenhaltijat tulivat myös toisilleen tutuksi. Mukavaa porukkaa.

Jonkin verran tuli kävijöiltä kyselyä että onko tämä Volvokerhon osasto. Valistimme asemaamme autonomisena kerhona ja saatiin tilaisuus tuoda vähän toimintaamme tykö. Myös ei-kerholaisia Pyhimyksen omistajia kävi moikkaamassa. Toivottavasti saadaan jokin uusi jäsen.

Jonkinlaisena ansiona voitaneen pitää Alfa-TV:n paikalletuloa ja puheenjohtajan haastattelua. Hyvin Markku veti. 

Messujärjestäjä palkitsi myös parhaan kerho-osaston. Poika meni naapuriin Naisten Automobiiliklubille. Me oltiin varmaan sitten toiseksi paras. 

Sunnuntaina purettiin osasto jopa sotilaallisen tehokkaasti. Siinä pakokaasuissa mattoja keriessämme juteltiin että toivottavasti olisi taas ensi vuonna jonkinlainen osasto. Talkootyövoimasta se tuskin olisi kiinni.  

Naisten automobilistien tyyliä
Osastomme tiskillä
Telkkariin

MALLIVAALIT

Viime hetken ideana laitettiin pöydälle äänestyskone, jossa pyydettiin vierasta äänestämään kolmesta mallista itselle mieluisinta. Äänet jakautuivat aika tasan. 

  • P1800 ja 1800ES saivat molemmat 36% äänistä, Jaettu ykköstila siis. 
  • 1800S sai 28% äänistä ja otti komeasti pronssia. 

Vastanneiden kesken arvottiin pyhimyslippiskin, se lähti länsirannikolle. 

Perinteinen vaaliuurna

ENTÄS KORONA?

Koronasta sanottakoon että samalla kun kansallinen maskisuositus oli juuri lieventynyt, ei pandemian vaikutusta nähnyt joitakin kasvomaskeja lukuunottamatta. Juteltiin, keräännyttiin ja vähän käteltiinkin jo melkein kuin silloin ennen. 

VUOSIKOKOUS

Kokous aloitettiin kiittämällä Atro Jaakoa muutaman vuoden takaisesta sinnikkäästä ja tuloksellisesta panoksesta hallituksen jäsenenä ja sihteerinä. Puheenjohtaja kiitti Atroa pienin muistoesinein ja kauniin sanoin. 

Muutoinkin vuosikokous oli erittäin hyvähenkinen, hallitus saatiin valittua ja vuosimaksustakin päästiin helposti yhteisymmärrykseen.

Bonuksena luovutettiin lippis kauimpaa kokoukseen saapuneelle jäsenelle. Lippis meni Puuppolaan. No, Vuokilan Mika tuli kyllä kauempaa, mutta hallituksen jäseniä ei laskettu. 

 

Atro sai ansionsa mukaan
Kunniajäsen tarkkailee puheenjohtajaa

Teksti Vesa Koskinen, kuvat kerholaiset, en muista kuka minkäkin otti